630g water
1000g pizzabloem
25g zout
0.9g droge gist/ 2.0g verse gist
Dit recept is voor 6 deegbollen
van 250 gram per stuk

Met dit recept kan je je pizzadeeg 24 uur laten rijzen en fermenteren, of zelfs twee dagen voor een betere smaak als je de tijd hebt. Volg onderstaande stappen en je maak zelf de allerbeste pizzadeeg!

Stap 1:

Giet al je water in de grote mengkom en voeg alle gist al roerend toe om op te lossen. Voeg de helft van de hoeveelheid bloem 500g toe aan de kom en meng met je hand gedurende 30 seconden.

Stap 2:

Voeg de resterende helft van de bloem toe aan de kom en meng nog 30 seconden om te mixen en voeg dan het zout toe en meng nog 30 seconden.

Stap 3:

Leeg de deegmassa op je aanrecht en kneed 10 minuten met je handen, bedek het deeg dan met een vochtige theedoek en laat 10 minuten rusten op je werkblad.

Stap 4:

Vorm de deegmassa tot een gladde bal door over het aanrechtoppervlak te slepen om spanning aan de buitenkant van het deeg te vormen. Dek goed af in een deegkrat of huishoudfolie en laat het deeg een nacht rusten voor minimaal 18 en maximaal 48 uur in de koelkast.

Stap 5:

Gebruik een weegschaal om het deeg in porties van 250 g te verdelen met een deegsnijder als je die hebt. Vorm balletjes van het deeg en doe ze in licht geoliede bakjes of een schone, droge bakplaat en dek af met deksel of huishoudfolie, laat ze 6 tot 8 uren rusten bij kamertemperatuur op 18-20°C.

Stap 6:

Verwarm je pizzaoven voor op 450°C. Open een deegbol op je favoriete methode en bedekt je pizza met de topping. Verplaats nu naar je pizzaschep. Zorg ervoor dat je de pizzaschep eerst licht bestrooid hebt met semola of bloem om te voorkomen dat het deeg blijft plakken.

Stap 7:

Beweeg je pizzaschep lichtjes heen en weer, je pizza moet kunnen bewegen en niet vast komen te zitten, en vervolgens in de oven plaatsen.

Stap 8:

Laat de pizza 20-30 seconden bakken voordat je hem omdraait met een draaischep. Draai elke 20-30 seconden gedurende 90 seconden in totaal of totdat de pizza gebakken is zoals jij hem wilt. Haal je pizza uit de pizzaoven, snij in in punten en geniet!

Vind je dit nou leuk om te lezen maar te veel gedoe. Je kunt bij ons ook de huisgemaakte deegbollen kant en klaar bestellen.