Heb je weinig tijd en wil je snel een pizza maken? Dan kan je je pizza voorbakken en invriezen. Voorbereiding is het halve werk! Een pizza voorbakken werkt bijna hetzelfde als het maken van een normale pizza, maar je bakt de pizza wat korter.

Stap 1:

Verwarm de pizzaoven voor op ongeveer 400 °C, werk je met een gewone oven zet hem dan zo hoog als hij kan. Hoe heter, hoe beter. Als je een pizzasteen hebt deze zeker gebruiken voor het beste resultaat.

Maak de pizzabodem volgens eigen recept.

Bestrijk de pizzabodem met zelfgemaakte pizza tomatensaus.

Bak de pizza 2-4 minuten in normale oven of 60 seconden in pizzaoven op 400 °C, tot de pizza voor ongeveer 75% klaar is.

Laat de bodem helemaal afkoelen.

Stap 2:

Als je de pizza gaat invriezen dan in een zoveel mogelijk luchtdichte verpakking inpakken, dit kan in folie en dan de lucht er zoveel mogelijk uit drukken. De voorgebakken pizza’s kan je 2 tot 3 maanden bevroren bewaren.

Stap 3:

Haal de bevroren pizza uit de vriezer en je kunt de voorgebakken pizza afbakken in een voorverwarmde pizzaoven op 400 °C in 60 tot 90 seconden, of als je een gewone oven gebruikt op 250 °C in 4 tot 5 minuten.

Stap 4:

Haal je pizza uit de pizzaoven, snij in punten en geniet!