400g gepelde tomaten
snufje zout
Dit recept is om 6 pizza’s mee te bedekken

Gepelde tomaten uit blik worden in de meeste recepten voor pizza saus gebruikt. Napolitaanse pizza moet worden overgoten met een heel eenvoudige tomatensaus van officieel alleen San Marzano-tomaten en een beetje zout, maar kunnen natuurlijk ook gewone goede geelde tomaten zijn, dat is alles. Nauwelijks een recept voor pizzasaus toch?!

Maar weet je wat? Meer heb je echt niet nodig voor een heerlijke Napolitaanse pizza! Natuurlijk kun je spelen met de ingrediënten van je zelfgemaakte pizzasaus – voeg wat oregano toe, een scheutje balsamico of extra vergine olijfolie – naar smaak, maar eigenlijk heb je alleen geweldige tomaten uit blik en een beetje zout nodig.

De mensen uit Napels zullen zweren bij San Marzano-tomaten die zijn geteeld in de vulkanische grond aan de voet van de Vesuvius.

Als je eenmaal je lekkerste tomatensoort hebt gevonden, kun je je pizza saus recept net zo eenvoudig houden als de Napolitanen of een beetje meer experimenteren.