Opbollen van het pizzadeeg kan een uitdaging zijn, maar oefening baart kunst!

Stap 1 – Verdelen en wegen
Gebruik je deegsnijder om uw pizzadeeg in porties van 240-250 g te verdelen.

Zorg ervoor dat deze porties de juiste grootte hebben door ze op een weegschaal te wegen.

Stap 2 – Opbollen
Je kunt je deeg tot een bal vormen door een plat oppervlak te gebruiken en het deeg een paar keer om zichzelf heen te rollen, waarbij je het elke keer ronddraait om het rond te houden. Maak het af door je deeg voorzichtig tot een bal te vormen en de bodem goed af te sluiten.

Stap 3 – Laten rijzen
Nu je deeg tot een bal is gerold, is het tijd om het te laten rijzen. Het rijzen kan gebeuren bij kamertemperatuur of bij een lagere temperatuur om het proces te vertragen. Pizzadeeg moet bij kamertemperatuur 1 tot 24 uur of zelfs langer rijzen. Het koud laten rijzen van een pizzadeeg kan 24 tot 72 uur duren.

Klaar om jou pizzadeeg op te bollen? Zorg ervoor dat je over het juiste gereedschap beschikt! Ons assortiment professionele accessoires is een aanvulling op jouw pizzaoven en tilt het naar een hoger niveau.